Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...dimarts, 1 de març del 2011

Senan, per l'Adam Picon.
Avui l'Adam ens envia unes fotografies i una informació de l'església de Sta. Maria a Senan (Conca de Barberà). Aquesta església ja està documentada el 1279. Consta d'una única nau coberta amb volta de canó apuntada. Tenia un àbsis semicircular que va ser substituït per una capçalera carrada. El portal està format per dues arquivoltes i un guardapols exterior que acaben en una imposta suportada per dues columnes (les quals no són pas les originals, sinó que van ser incorporades en la restauració feta el 1948). El campanar és d'espadanya.
Moltíssimes gràcies, Adam!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada