Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...divendres, 18 de març de 2011

Ollers per l'Adam Picon.


Avui penjarem les dues fotos que va enviar ahir l'Adam de l'església vella, en runes, d'Ollers, amb la informació que hi afegeix.
L'església, desgraciadament, no conserva el campanar però crec que s'ha d'incloure al blog, tampoc és culpa de l'església, pobre.
Aquesta església vella d'Ollers, va ser construïda al llarg del segle XVII, substituïnt un d'estil romànic. El seu estat de conservació, com es pot veure, és molt greu, força trist, pràcticament enderrocada. Es conserva la façana, part del campanar i un dels murs laterals, amb els arcs i les pilastres que donen una idea de l'aspecte que deuria tenir el seu interior. Va resultar molt malmesa durant la Guerra Civil.
Moltes gràcies, Adam.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada