Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dilluns, 13 de desembre del 2010

Jan Josep Estivill al Montsant.




Aquestes tres fotos que ens regala avui el Joan Josep Estivill reflecteixen l'austeritat, i no obstant això la bellesa, de les modestes esglésies catalanes de muntanya, de poble petit, d'ermita.
De dalt a baix, tres campanarets del Montsant, el de la Mare de Déu del Montsant, el d'Albarca i el de Sant Joan del Codolar.
M'encanta especialment el detall del comandament a distància que s'observa al campanaret d'Albarca, com entra per la finestra, m'imagino el capellà fent funcionar aquest precedent de la tecnologia d'avui.
Deixarà la campana en standby?
Moltes gràcies, Joan Josep, per fixar-te en aquests racons de detalls preciosos i aportar-los per a compartir-los amb nosaltres.

1 comentari: