Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



diumenge, 12 de desembre del 2010

Buisán per Adam Picon.



L'Adam no para, ara ens obsequia amb tres fotos i molta informació sobre Buisán, aquí la repeteixo tal i com me l'envia.

Església romànica de San Vicente a Buisán. Aquest poble quasi abandonat es troba a 2 quilòmetres de Fanlo i s'hi accedeix per una pista.
L'església en qüestió és del s.XIII i conté uns frescos del s.XVIII. Aquesta església deuria tractar-se d'una ermita (al s.XII) ja que es troba un xic apartada del nucli urbà. El seu estil es defineix com a romànic rural, té una sola nau rectangular i una coberta apuntalada. El seu absis és semicircular.
Fa uns 10 anys es va enfonsar el sostre i part de la torre del campanar. Actualment s'està consolidant el que queda de la torre i restaurant part d'ella amb subvencions del Ministerio de Medio Ambiente (a través del Parc Nacional d'Ordesa).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada