Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dilluns, 4 de gener del 2010

Priorat màgic.
















El Priorat és una comarca molt especial, amb una densitat de població que no té res a envejar a qualsevol comarca pirinenca, viu una mica d'esquena a les bogeries del Món actual. Quan hi som, malgrat que som ben a prop de casa, ens sembla haver-nos traslladat en el temps. Només cal dir, per exemple, que no s'hi senten ni les emissores de ràdio que normalment escoltem quan viatgem.
És l'única comarca de Catalunya sense semàfors!
Els campanars, com altres coses d'aquesta comarca, han estat respectats i mantenen la seva hegemonia fins i tot per damunt dels cellers amb inversions milionàries.
Uns quants exemples, de dalt a baix, i començant pels mes discrets:
Escala-Dei, Pradell de la Teixeta, La Morera de Montsant -intentant inútilment destacar al costat de la Serra Major- la Vilella Alta, la Vilella Baixa, Gratallops, Falset i El Lloar. De la majoria en posem dues fotografies per tal d'il·lustrar com destaquen els campanars per damunt dels nuclis urbans de cada vil·la. Un exemple a seguir.

1 comentari: