Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...divendres, 13 d’agost del 2021

Sant Julià d'Arròs del poble d'Arrós de Cardós, 'Esterri de Cardós, Pallars Sobirà, per Sebastià Grinyó.

Una aportació més de l'amic Sebastià Grinyó, a qui tornem a agrair la seva col·laboració tan interessant. Ens aporta també informació obtinguda d'en Delfí Dalmau. Moltes gràcies! Campanar merament funcional, rústic i auster coetani del temple. Té planta pràcticament quadrada (3'30 x 3'31 m) i està capçat per una cornisa destacada sobre caps de biga i per una agulla piramidal quadrada amb inflexió a la base; està recoberta de lloses de pissarra grisenca. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi penja alguna campana; en un pis inferior igualment hi ha obertes finestres a cada costat i, en un primer pis hi ha una altra finestra rectangular per la banda frontal. Alçada: 14'16 metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada