Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dilluns, 28 de maig del 2012

Tamarite, per Rondador.


Un altre campanar que ens porta Rondador, campanar i dades, aquestes:

Campanar de Tamarite de Litera, de la ex-colegiata. Un campanar ben estrany, indefinible. Si no fos per que s'estima que és del segle XIV i d'estil "italià"(?, així ho posa, literal), juraria que és encara el minaret de la mesquita de quan per aquí voltaven els musulmans. Hi ha un gravat antic, i fa cent-i-tants anys ja era vell i a punt de caure. Possiblement els materials són de mala qualitat, perquè ha sofert restauracions i reformes freqüents. Com a curiositat, de primer estava separat i independent de l'església (com fan un munt d'esglésies a Itàlia), però ha acabat integrat en el conjunt, quan les ampliacions al cos de l'església han acabat per arribar fins on és ell.

També ens envia una foto que va fer quan el campanar estava en obres, el 2009.
Moltes gràcies, company.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada