Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dissabte, 28 d’abril del 2012

Lleida, per l'Adam Picon.


Ara feia temps que l'Adam no enviava fotos, i ara que el Juan Reus és fora, hi torna, fotos i informació, com sempre.



Aquest cop es tracta de l'Església de Sant Martí, d'estil romànic i situada al nucli antic de Lleida. L'edifici consta d'una única nau coberta amb volta apuntada, llisa i reforçada per tres arcs a la nau i un de doble absis. Va ser construïda cap el segle XII i va funcionar com a parròquia de l'Estudi General de Lleida. Durant la Guerra dels Segadors va ser utilitzada com a caserna militar i des del segle XIX com a presó municipal. En l'actualitat l'església és tancada. (Font: Viquipèdia)

Cap al maig del 1980 es va declarar BCIN (Bé Cultural d'Interès Nacional), la màxima protecció dels béns culturals a Catalunya.

A més a més, ha tingut el detall d'incloure una cigonya en vol!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada