Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dissabte, 9 de juliol del 2011

Sant Cuugat del Vallès, per l'Adam Picon.








Avui l'Adam ens envia unes fotografies i informació del campanar del Monestir de Sant Cugat del Vallès.

Aquest Monestir benedictí es va fundar damunt les restes d'una vil·la romana. Diu la tradició que l'emplaçament del monestir és on va rebre martiri el sant anomenat Cugat i probablement al s.IV ja es va construir una capella per a conservar les seves relíquies.
El monestir pròpiament dit va ser edificat cap al segle IX. Al llarg dels segles XI i XII es va bastir l'edifici romànic, coincidint amb el seu moment màxim d'esplendor i rellevància. La seva decadència s'inicià cap el segle XIV, tot i una certa revifalla cap a la fi del XVIII, fins a la seva extinció l'any 1835.

Pel que fa al campanar, aquest és de planta quadrada i pertany a l'esglèsia del s.XI i separa la part gòtica de la romànica del monestir.

Font: www.poblesdecatalunya.cat


Moltes gràcies, Adam.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada