Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dimecres, 30 de març del 2011

Conesa, per l'Adam Picon.





Avui l'Adam tot just envia unes fotos del campanar de l'església de Sta. Maria de Conesa (Conca de Barberà). L'església original, d'origen romànic, està documentada des del s.XI. L'actual, d'estil gòtic, es va construïr entre els 1335 i el 1347. El campanar, però, es va iniciar l'any 1399. Ja durant el segle XIX es va afegir la capella del Santíssim. L'edifici consta d'una sola nau amb grans arcades gòtiques centrades per claus de volta esculpides. També té tres capelles laterals i un presbiteri recte. La portalada està precedida per una gran arcada que fa les funcions de porxo. Aquesta va ser construïda el 1344 i podem observar unes escultures que representen la Mare de Déu flanquejada per dos àngels. Sota els àngels hi ha dues testes que podrien correspondre a l'escultor Guillem Pedrela, i al picapedrer. (Font: www.poblesdecatalunya.cat)


Moltes moltes gràcies, Adam, com sempre, una magnífica col·laboració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada