Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dimarts, 25 de gener del 2011

Santa Perpètua de Gaià per l'Adam Picon.




Tres fotos més de l'Adam, de l'església de Santa Maria, a Santa Perpètua de Gaià. Aquesta església en estat ruïnós es va bastir el 1806, seguint un estil neoclàssic. Tot i així, cal dir que es va edificar sobre les restes de la capella romànica original, ja documentada el 1172 i que formava part del conjunt del castell (es pot veure a la fotografia). D'aquesta capella originària en resta la porta, que actualment es troba encastada al presbiteri actual.
Pel que fa al castell, aquest té orígens tardoantics (visigòtics) o sarraïns. Destaca la seva torre principal de planta triangular i d'una alçada de 25m. Actualment es troba en reconstrucció.
Font: http://patrimoni.serviconca.org/

1 comentari:

  1. Hola!!!! aquí unaltre aficcionat, coneixo la zona i d'altres, tinc fotos i si voleu puc facilitar-vos les mateixes per si les voleu ficar al blog ja em direu. Gràcies
    Abraçades

    ResponElimina