Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dimecres, 12 de gener del 2011

La Seu amb l'Adam Picon.



Avui l'Adam envia un parell de fotos del capanar de la Catedral de Sant Ot (o de Sta. Maria), a la Seu d'Urgell. Moltes gràcies de nou.
Aquesta Catedral és la 4a que hi ha hagut a la Seu d'Urgell. L'actual i que ens ocupa es va construir entre els anys 1116 i 1182 (s.XII) i és d'estil Romànic. Una de les parts que destaca de l'actual Catedral és el seu airós campanar i l'aspecte de fortalesa que té el conjunt.
La catedral és una basílica de tres naus tallades per un transepte que en sobresurt pels costats. Als extrems s'inicien dues torres poderoses que queden truncades per no haver-se conclós. La catedral romànica té característiques italianitzants, visibles en l'ornamenta de la façana, coronada per un esvelt campanaret amb dos pisos de finestres geminades.

Font: Viquipèdia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada