Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dimarts, 28 de desembre del 2010

Corbera d'Ebre de l'Adam Picon.




Si les casualitats no existeixen, entre l'Adam i jo hi ha telepatia. Avui tot just pensava que volia tenir més fotos del campanar de l'església del poble vell de Corbera d'Ebre, perquè a les notícies ha sortit una estona, tot explicant que l'estan adaptant per a fer-lo visitable. I m'ha semblat una imatge molt estètica i evocadora. Ja en tenia una de l'amic Té, però em semblava que mereixia més atenció d'aquest bloc.
Doncs arribo a casa al vespre i em trobo el missatge de l'Adam, amb tres magnífiques fotos i el comentari que sempre afegeix, que és a sota.
Increïble! Moltes gràcies, company.

Església vella de Sant Pere, a l'antic poble de Corbera d'Ebre (Terra Alta). Es tracta d'un edifici del s.XVIII - XIX (Neoclassicisme). És el símbol destacat del que queda del vell poble de Corbera d'Ebre. Igual que la resta del poble vell, va ser destruida entre el juliol i mitjans de novembre del 1938, és a dir, durant els 115 dies que va durar la batalla de l'Ebre i que va suposar la recta final de la Guerra Civil Espanyola i de la breu II República. Tot el conjunt del poble vell està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional des del 1993 i és un dels principals escenaris de la Batalla de l'Ebre (juntament amb la Serra de Cavalls i la de Pàndols).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada