Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...dijous, 16 de desembre de 2010

Adam Picon i Labuerda.

Definitivament, l'Adam Picon ens demostra que és un enamorat del Sobrarbe, i no m'estranya gens, és una comarca indispensable per a qualsevol amant de la Natura i l'art.
Aquest cop ens envia unes fotografies de l'església de San Sebastián a Labuerda (a 10 quilòmetres de l'Ainsa). Com es veu a les fotografies, la població es troba a peus de la Peña Montañesa, el Pedraforca particular de la zona, bellíssim.
L'església en qüestió, va ser construida la segona meitat del segle XVI. Tot i així, existia una església romànica anterior, com es pot veure a les arquivoltes de l'accés, que són d'estil romànic. La nau és rectangular i té un sostre d'arc de mig punt. Als laterals de la nau hi ha diverses capelles que es van construir en unes reformes fetes al s.XVIII (1776).
Moltes gràcies, Adam!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada