Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...dimarts, 14 de desembre de 2010

Adam Picon i la Vall de Vió.

Avui l'Adam ens envia unes fotografies de l'església romànica de Nerín. Aquest poble es troba a uns 8 quilòmetres de Fanlo (per cert, Fanlo és la capital del terme municipal de Vall de Vió, on pertanyen Fanlo, Buian, Nerín entre d'altres pobles).

Tornant a l'església, és dedicada a Sant Andreu. És romànic del s.XII amb absis semicircular, coberta de canó lleugerament apuntat i nau rectangular. La torre del campanar és de planta quadrada. L'església ha estat reformada (no la torre).
Moltes gràcies, Adam, per la teva valuosa aportació, amb imatges d'aquest bell racó de la Península, que tots hauríem de conèixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada