Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dissabte, 23 d’octubre del 2010

Cerdanyola del Vallès, de l'Adam Picon.


Altre cop he d'agrair la col·laboració de l'Adam Picon, aquest cop una ermita prop de Cerdanyola del Vallès. Es tracta de l'ermita de les Feixes, ja documentada al 1316 i restaurada al 1784 per Magí Negrevernís. Al 2007 es va restaurar la seva teulada i està previst fer-la visitable.

L'ermita actual és d'estil barroc, amb porxo, planta de creu llatina i campanar de cadireta. És de propietat privada des de la seva compra en subhasta al 1770, ja que habia pertangut als Jesuites fins al 1768 quan van ser expulsats (Font: Viquipèdia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada