Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dilluns, 19 de juliol del 2010

Farena i Mont-ral.




Farena és un dels pobles més macos del País, sens dubte, però no destaca precisament per l'alçada del seu campanar. L'església és molt antiga i discreta, romànica, preciosa. Però el campanar d'espadanya és petit i costa de veure fins i tot des de dins del poble. La foto de dalt la vam fer des del Castellot, casa Vilalta, mercès al Joan Salat i família, que ens van convidar a la seva fantàstica terrassa, una de les que tenen millor vista de totes les que conec.
Moltes gràcies!
El cas de Mont-ral, la metròpoli, la capital, és justament al contrari, el seu campanar, al capdamunt del turó del poble, es veu des de molt lluny, i destaca de forma especial en molts horitzons de les Muntanyes de Prades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada