Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



divendres, 28 de maig del 2010

Solivella


A Solivella, igual que a Blancafort, tenen una joia que es conseva amb molta dificultat, davant la globalització, és el parlar xipella, que cada dia costa més d'escoltar.
Però, naturalment, també hi ha una església i campanar, encara que, segons des d'on es miri, el campanar de Solivella sembla ofegat pels gegants -molins?- que darrerament es veuen pertot.

1 comentari:

  1. si ens hi fixem al costat hi ha les ruïnes d'un castell, a Solivella també hi ha un castell, sempre es passa de llarg per Solivella, val la pena donar un tomb pel poble, es molt maco i a mes a mes sentireu parlar xipella, fan anar la i molt sovint

    ResponElimina