Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...dijous, 11 de febrer del 2010

Vic: Aportació d'en Miquel CañellasUna bona notícia, un agraïment, en Miquel Cañellas m'envia tres fotos i fins i tot m'envia el comentari ja fet. Evidentment, cal penjar immediatament les fotos i el comentari, que augmenten la qualitat d'aquest modest bloc.
Moltes gràcies, Miquel.

La catedral de Vic, ha guardat preservat per als temps i la història del país un dels seus llegats més preuats. L'antic cloquer romànic que destaca amb els seus quaranta sis metres d'alçada, per damunt d'una nau neoclàssica, estrenada l'any 1803. En paraules d'un dels romanistes més pretigiosos que ha donat aquest país, el doctor Eduard Junyent, parlant d'aquest campanar ens diu que es tracta de "el rei dels cloquers romànics fet construir per Oliba amb major elegància i esveltesa de linies que la obtinguda a Ripoll i a Cuixà i com a model que fou dels cloquers romànics d’importació lombarda” . La seva construcció finalitzà l'any 1048; ben aviat tindrà mil anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada