Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



diumenge, 27 de maig del 2012

Albelda, per Rondador.


Rondador ara ens porta també campanars, fotos i informació:

Albelda, campanar de la colegiata. Dues quasi-catedrals en 5 km de distància.  L'església fa patxoca, per gran, però està en un estat molt lamentable de conservació. Potser no és tan greu com aparenta, però el que vaig veure en l'exterior em va deixar un xic preocupat. És gòtica, del segle XVI, sabria greu que acabés perdent-se com tantes altres, de pur vell i no tenir-ne prou cura. No obstant això a primer cop d'ull encara s'aprecia que en la seva època d'esplendor devia ser de lo milloret. El campanar té una forma ben curiosa, amb aquesta culminació en cúpula rodona. En el gòtic crec que els pinacles tenien altres formes variades, però mai en rodona.

Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada