Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



diumenge, 27 de novembre del 2011

Ermites del Pallars, per Delfí Dalmau.


En Delfí Dalmau ens envia avui dues fotos d'ermites del Pallars, ermites a les quals costa d'arribar-hi perquè solament hi ha camí, no carretera. De manera que em diu que hi va arribar mercès als Agents Rurals, que el van ajudar. Són aquestes dues.
A més a més, hi aporta tot d'informació interessant, que també afegim. Moltes gràcies, ja en sou coautor, d'aquest bloc.
 

BAÉN Mare de Déu d'Esplà, santuari.
Altitud: 1532 metres. Municipi del Baix Pallars
Campanar d'espadanya d'un ull amb arc rebaixat; està recobert per una teuladeta de dos vessants. La seva base té un amplada d'un metre cinquanta-vuit. Al dia d'avui (juliol 2010) no hi té la campaneta que abans hi penjava.
Situació: damunt del mur frontal descansant en la teulada a banda i banda del carener.
Alçada: 6'53 metres.

 FARRERA Santa Magdalena de Ribalera, santuari
Altitud:1530 metres.
Campanar d'espadanya d'un ull en arc de mig punt. Està coberta per una petita teulada de dos vessants. L'arc i els muntants són de llosa vista. La seva base té una amplada de 1'58 metres.
Situació: al bell mig de la part superior del frontis, descansant a banda i banda del carener de la teulada.
Alçada: 6'59 metres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada