Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dilluns, 20 de juny del 2011

Vió, per l'Adam Picon.





Tres fotos ben maques més de l'amic Adam, m'agrada especialment la del mig, amb les muntanyes i els núvols al fons.

Moltíssimes gràcies, Adam, per aquestes magnífiques contribucions.

Seguidament, la informació que sempre adjunta amb les fotos:

Fotos de l'església de Vió. Aquest poble que dóna nom al terme municipal del Valle de Vió, a la comarca del Sobrarbe (Osca), es troba a dos quilòmetres de Buerba.
L'església de San Vicente, restaurada a finals dels '90 amb finançament de la obra social de Bancaja, és originària del segle XII. Conté pintures del segle XIII. Com es pot veure a les fotografies, l'església conserva l'absis d'estil llombard (similar a les de la vall de Boí) en el que es pot apreciar el fris d'arquets cecs i una galeria amb decoració "dents de serra". L'església és d'una única nau coberta amb bòveda de mig punt. El campanar es va fer amb posterioritat

1 comentari:

  1. El Pic de l'esquerra és el Mondoto (1960M) i a la dreta s'intueixes les Destrales (de 2200M). i al centre, tot i que no és veu, hi ha el Cañón d'Añisclo. Cal visitar-ho!!!!

    Salut.

    Adam.

    ResponElimina