Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



divendres, 3 de juny del 2011

Sardenya, amb l'Adam Picon.


Ja enyoràvem les aportacions de l'amic Adam Picon, vet ací que ha tornat per Sardenya i ens ha portat aquest record. Foto i informació, com sempre.
Aquesta església en qüestió és Chiesa di Santa Sofia, a San Vero Milis, del 1604, però el seu campanile no es va acabar fins al 1802. Tot i així, la cúpula del campanar va ser destruït per un llamp tres anys després i es va reconstruir el 1838. El 1952 va ser refeta definitivament.


Pel que fa a la façana, aquesta presenta una estètica típica de l'Eclecticisme sard. La nau central és àmplia amb una volta de canó, amb unes capelles laterals de planta rectangular. El campanar és de planta quadrada i la seva cúpula imita la del Duomo (Catedral) d'Oristano.

Moltes gràcies, company. Aquest cop per duplicat, ja que sí, m'havia deixat el nom.

1 comentari:

  1. Màrius, que t'has oblidat d'afegir el nom de l'església!!! Aquest és Chiesa di Santa Sofia, al poble de San Vero Milis.

    Salut.

    Adam.

    ResponElimina