Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dimarts, 7 de juny del 2011

Més Sardenya per l'Adam Picon.






Avui l'Adam envia unes fotos que segur que no mostren la bellessa de l'església de Santíssima Trinità di Saccargia, un dels exponents més famosos del romànic pisà a Sardenya.
Aquesta Basílica es troba ubicada a la localitat de Codrongianos, província de Sassari (Sardenya), va ser acabada el 1116 i formava part d'un conjunt monàstic del qual només queda la pròpia església i les restes del mur de l'abadia.
És molt característic l'alternança de fileres de pedra calcària amb pedra basalt, ambdues pedres locals, produïnt aquest aspecte estètic tant típic del romànic pisà. Entre el 1118 i el 1120 es va alçar el campanile, i el pòrtic es va concloure poc després.
La planta de l'església mesura 29 metres per 6 metres i té forma de creu llatina en una única nau que acaba en un transecte on s'hi van afegir dues capelles i una volta de creueria. Com es pot veure a la foto, té un absis i dues absidioles.

Tot el comentari és retallkat i enganxat directament del correu, moltes gràcies Adam, com sempre.


Per cert, et vam posar falta a Miramar, com va anar la cursa del 112?

1 comentari:

  1. Al final ni Miramar ni 112, vaig arribar cansat del viatge i vaig optar per passar un diumenge amb la família. L'any vinent ja hi tornarem.

    Salut.

    ResponElimina