Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dissabte, 12 de març del 2011

Les Piles de Gaià, per l'Adam Picon.


A poc a poc, l'Adam va completant la col·lecció de campanars i ermites de la Conca de Barberà, a,b bones fotos que cmparteix amableent i generosa amb tots nosaltres, aquest cop, fotos i informació de Les Piles de Gaià, vet-les ací:

Església de St. Martí de les Piles de Gaià (Conca de Barberà). Pel que fa a l'església de St. Martí, cal dir que l'edifici actual substitueix l'antiga església romànica, documentada ja a la fin del s.XII, tot i que no en queda cap resta. El 1743 es va construir l'església actual, d'estil barroc amb elements neoclàssics. La torre del seu campanar destaca sobre els teulats de les cases, com es pot veure a la fotografia de conjunt del poble, on només sobresurt l'antic castell ubicat damunt un turonet (documentat des del 1057). El portal de l'església és d'arc rebaixat, amb una voluta al mig de la llinda, i al seu damunt hi ha una fornícula, ara buida.
Moltes gràcies, Adam, aqesu bloc és cada dia més teu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada