Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



divendres, 7 de gener del 2011

València amb Adam Picon.




Ja feia temps que volia incorporar campanars de la capital del País Valencià. I és que quan hi he estat no he fet fotos dels campanars. Sortosament, entre els molts coautors d'aquest bloc sempre hi ha gent que tomba pertot. Aquest cop és l'Adam qui ens regala aquestes tres fotos del campanar més popular de València, a més, com sempre, de valuosa informació.
Moltes gràcies, Adam.
Es tracta del Miquelet (o Micalet). És la torre annexa a la Catedral de València. Va ser construida entre el 1381 i 1425. La seva planta és octogonal i amida 51m d'alçada més 15m més que fa l'espadanya actual. Aquesta espadanya és un afegitó que es va alçar entre el 1660 i el 1736. L'espadanya conté dues campanes, la Superior (Miquel) i la inferior.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada