Vàrem néixer a Valls, al nucli antic, en una casa que fa cantó entre el carrer del Call i el carrer dels Jueus, això va fer que el campanar del nostre poble, tan alt i punxegut, ens fes ombra des dels primers passos. A més, Valls és la ciutat bressol dels castells, la plaça del Blat, també molt a prop, és la capital del Món casteller.

Estem segurs que això marca qualsevol, i no en som una excepció; Des de sempre hem mirat amunt, cap al campanar, cap a l'enxaneta, cap a la muntanya
...



dimarts, 30 de novembre del 2010

Santa Maria de Gallecs, per l'Adam Picon.


Avui l'Adam ens envia unes fotos de l'església de Santa Maria de Gallecs, situada al paratge de Gallecs, dins el terme municipal de Mollet del Vallès.
Es tracta d'una església que és esmentada per primer cop al 1007, però l'edifici actual s'edifica al s.XII (Romànic tardà). Té una planta de creu llatina i un àbsis quadrat. El seu portal és d'arc de mig punt i el campanar és d'espadanya. Cap al 1967 es van dur a terme unes obres de restauració. S'han trobat retes d'època paleocristiana (s. V-VI).
Font:coneixercatalunya.blogspot.com
PD: Val la pena fer algunes passejades per l'entorn de Gallecs, avui inclós al PEIN. Realment és un miracle que encara es conservi tal i com està donat l'entorn urbanístic que té.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada